Η ιατρός σας

Η Παπαδοπούλου-Αχιλλείου Ιωάννα είναι χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος παίδων και ενηλίκων. Ειδικεύτηκε στην Ωτορινολαρυγγολογία, στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο». Είναι αριστούχος κάτοχος του διιδρυματικού διατμηματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών Δ.Δ.Π.Μ.Σ. “Ρινολογίας – Ρινοχειρουργικής” με διπλωματική εργασία με τίτλο «Ρινολογικά προβλήματα στους αθλητές. Ανασκόπηση της βιβλιογραφίας». Συμμετείχε με εργασίες και παρουσιάσεις σε συνέδρια και σε hands-on courses Αισθητικής Ιατρικής, ενώ συνεχίζει την επαγγελματική της κατάρτιση αδιάκοπα.

Διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο Ωτορινολαρυγγολογικό ιατρείο.
Παρέχονται κλινικές και χειρουργικές υπηρεσίες, καθώς και μικροεπεμβάσεις προσώπου.
Η ιατρός πραγματοποιεί τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά ακοολογικό έλεγχο σε ειδικό ακοολογικό θάλαμο, ενδοσκόπηση ρινός, φάρυγγα και λάρυγγα με εύκαμπτα και άκαμπτα ενδοσκόπια. Γίνεται λεπτομερής έλεγχος ιλίγγου – ζάλης με τη διενέργεια βιντεονυσταγμογραφήματος (VNG) για την διερεύνηση και αντιμετώπιση του ιλίγγου.

Υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης επειγόντων και κατ’ οίκον επισκέψεων και μετά το πέρας του τυπικού ωραρίου μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την ιατρό, καθώς διαθέτει φορητό ΩΡΛ εξοπλισμό.

Σε συνεργασία με διάφορες ιδιωτικές κλινικές η ιατρός πραγματοποιεί χειρουργικές ΩΡΛ επεμβάσεις τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες (μυριγγοτομή, τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού -tubes, αδενοτομή, αμυγδαλεκτομή, καυτηριασμό κάτω ρινικών κογχών με ραδιοσυχνότητες, διαφραγματοπλαστική, ενδοσκοπική χειρουργική ρινός για αφαίρεση πολυπόδων ρινός (Fess), βιοψία ρινός, φάρυγγα, στοματικής κοιλότητας, λάρυγγα και τραχήλου, μικρολαρυγγοσκόπηση για αφαίρεση και βιοψία μορφωμάτων λάρυγγα, μικροεπεμβάσεις – αφαίρεση δερματικών αλλοιώσεων και σπίλων προσώπου και τραχήλου με πλαστική αποκατάσταση, θυρεοειδεκτομή, παρωτιδεκτομή).

Πραγματοποιούνται από τη ίδια την ιατρό μέθοδοι αντιγήρανσης – αισθητικής ιατρικής (ενέσιμη μεσοθεραπεία τόσο με ετερόλογα υλικά, όπως απορροφήσιμο υαλουρονικό οξύ, όσο και με αυτόλογα υλικά, όπως αίμα μετά από ειδική φυγοκέντρηση).