Η ιατρός σας

Η ιατρός σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης από όπου και αποφοίτησε το 2009.

Ειδικεύτηκε στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων το 2011-2012 (χειρουργική ειδίκευση ), στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων το 2013 έως 2015, στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο» από το έτος 2015 έως 2018 από όπου και έλαβε με επιτυχία τον τίτλο της Ωτορινολαρυγγολογικής ειδικότητας.

Είναι υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Συνεχίζει ανελλιπώς την εκπαίδευσή της με τη συμμετοχή της σε συνέδρια, σεμινάρια και courses.

Ουκ ένι ιατρικήν είδέναι, όστις μη οίδεν ό τι εστίν άνθρωπος.

Είναι αδύνατο να ξέρει την ιατρική αυτός που δεν ξέρει ακριβώς τι
είναι ο άνθρωπος;

Ιπποκράτης, 460-370 π.Χ., Πατέρας της Ιατρικής

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ
Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό περί Προστασίας
Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα GDPR – EE 2016/679)


Η ιατρός Παπαδοπούλου Ιωάννα του Στεφάνου, που διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο, σας ενημερώνει σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων:
(1) Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν. 3418/2005 (Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας) είναι υποχρεωτική η τήρηση ιατρικού αρχείου, στο οποίο καταγράφονται τα εξής : Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, φύλο, ηλικία, επάγγελμα, διεύθυνση ασθενή, ημερομηνίες επίσκεψης, ενοχλήματα της υγείας του, λόγος της επίσκεψης, πρωτογενής και δευτερογενής διάγνωση ή αγωγή που ακολουθήθηκε, αποτελέσματα κλινικών και παρακλινικών εξετάσεων. Το αρχείο αυτό τηρείται, σύμφωνα με το νόμο για χρονικό διάστημα 10 ετών μετά την τελευταία επίσκεψή σας.
(2) Ο ιατρός τηρεί τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας για τη διαφύλαξη των προσωπικών σας δεδομένων.
(3) Ως ασθενής αναφορικά με τα προσωπικά σας δεδομένα, έχετε τα εξής δικαιώματα:
Δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα σας: Το δικαίωμα να γνωρίζετε αν τα δεδομένα σας υφίστανται επεξεργασία, πώς και για ποιο σκοπό.
Δικαίωμα διόρθωσης των δεδομένων σας: Το δικαίωμα να ζητήσετε διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων αν αυτά είναι ανακριβή ή ελλιπή.
Δικαίωμα διαγραφής των δεδομένων σας (“δικαίωμα στη λήθη”): Το δικαίωμα να ζητήσετε διαγραφή ή κατάργηση των προσωπικών σας δεδομένων, υπό ορισμένες προϋποθέσεις και μετά την πάροδο της παραπάνω αναφερόμενης δεκαετίας.
Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων σας: Το δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων όταν συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις.
Δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων σας: Το δικαίωμα σας να ζητήσετε να αποσταλούν τα στοιχεία σας σε τρίτο (π.χ. άλλον ιατρό)
Όταν υποβάλλετε ένα αίτημα ασκώντας κάποιο από τα παραπάνω δικαιώματα, ο ιατρός οφείλει να σας απαντήσει εντός 1 μηνός είτε ικανοποιώντας το δικαίωμα (π.χ. δίνοντας σας αντίγραφο του ιατρικού σας φακέλου) είτε απορρίπτοντας αιτιολογημένα το αίτημα σας (π.χ. αρνούμενος αίτημα διαγραφής, λόγω του ότι ο νόμος υποχρεώνει τον ιατρό να το διατηρήσει για 10 χρόνια) είτε εξηγώντας τους λόγους καθυστέρησης. Σε κάθε περίπτωση καθυστέρησης οφείλει πάντως ο ιατρός να απαντήσει θετικά ή αρνητικά εντός 3 μηνών από το αίτημα.